2 Kasım 2012 Cuma

Kremalı Kabaklı Tavuk

DSC06450

Blogda birkaç gündür yer alan tatlı tariflerine biraz ara verip bugün sizlerle çok lezzetli ve pratik bir yemeğin tarifini paylaşmak istiyorum. Tarifi okuyunca göreceksiniz hazırlaması son derece kısa sürüyor, ister iş dönüşü ya da dar bir zamanınızda deneyin ister misafirlerinize sunun. Bu yemek o kadar lezzetli ki misafir de ağırlar :) Tavuk ve kabak uyumuna bir de kremanın lezzeti ve mantarın aroması ekleniyor daha ne olsun! Bu tarifi en kısa zamanda mutlaka denemelisiniz diyor başka da bir şey demiyorum :)

Tarif için kuzenim Emel'e çok teşekkürler.

DSC06441

Malzemeler:
  • 4-5 parça tavuk (tercihen kalça)
  • 2-3 adet kabak
  • 1 adet hazır kremalı mantar çorbası
  • 1 kutu krema (200 gr)
  • Karabiber
  • Kaşar rendesi

Yapılışı:
  • Tavukları yıkayın, suyu süzüldükten sonra üzerine karabiber (isterseniz sevdiğiniz diğer baharat çeşitlerinden) ekleyip bir fırın tepsisinin tabanına dizin.
  • Ayrı bir yerde hazır çorba karışımını, krema ve halka şeklinde doğranmış kabakları karıştırın ve ve soslu kabakları tavukların üzerine yerleştirin.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İsterseniz fırından çıkarmadan 10 dakika kadar önce kaşar rendesi serpip tekrar kaşar eriyene kadar fırınlayabilirsiniz.
Not: 
  • Hazır çorbadaki tuzdan dolayı ekstra tuz eklemeye gerek yok ancak damat tadınıza göre ihtiyaç duyarsanız ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder