Ispanak çorbasından sonra yine ıspanaklı tariflere devam ediyoruz. Yine Sofra dergisi Mart sayısından denediğim bu salata blogger arkadaşım Zeynep'e ait. Bu güzel tarif için arkadaşıma teşekkür ederken Sofra dergisinde her ay konuk olarak blog yazarı arkadaşlarımı görmekten mutlu olduğumu belirmek isterim :)
Ben dergideki ölçüleri yarıya indirerek buraya yazdım, siz istediğiniz ölçülerde yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- Yarım kilo ıspanak
- Yarım çay bardağı köftelik bulgur
- 1/4 çay bardağı sıcak su
- Yarım demet dereotu
- 1-2 dal taze soğan
- Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
- Yarım nar
- Yarım çorba kaşığı soya sosu
- 1 çorba kaşığı balzamik sirke
- 2-3 çorba kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- Köftelik bulguru suyla ıslatın, yumuşayana kadar dinlendirin.
- Kıyılmış ıspanak, dereotu ve soğanı bulgurla karıştırın.
- Ceviz ilave edip harmanlayın.
- Sos malzemelerini iyice çırpın.
- Salatayı servis kasesine alın sosu döküp karıştırın.
- Üzerine nar serperek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder