10 Nisan 2011 Pazar

Kıymalı Kaparili Börek

börek 2

Bu böreklerin fotoğrafını mart ayındaki Sofra dergisinin kapağından gördüğümden beri denemek aklımdaydı. Görünümü karnıyarık böreğine benziyor. Tadı özellikle sıcakken oldukça nefis. Milföy hamuru ile yapıldığı için oldukça pratik. Kullandığım milföyün çok kabarması ve yağ kokmaması da böreğin lezzetini artırdı. Milföy kullanarak farklı ve şık bir sunum yapmak isterseniz bu böreği tavsiye ederim.

börek 1

Malzemeler: (10 adet)
  • 10 adet milföy hamuru (ben İglo Milföy Hamuru kullandım)
  • 3 çorba kaşığı kapari
  • 250 gr kıyma
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet yumurta
  • Çörekotu
Yapılışı:
  • Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 15 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.
  • Diğer taraftan kıymayı bir tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Üzerine tereyağı ve yemeklik doğranmış soğan ekleyip kavurun.
  • Salça ve kapariyi ilave edin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin, birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın.
  • Milföy hamurlarının ortasına harçtan koyun. Kenarlarını ortaya toplayıp rolu yapın.
  • Börekleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine ek yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp çörekotu serpin.
  • Böreklerin ortasına bıçakla içindeki harç görünecek şekilde boydan birer çizik atın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder