Bu salatayı ramazandaki mini iftar davetimiz için hazırlamıştım. Ramazandaki tarif bolluğu, sonra bayram ve işe dönme telaşı ile pek çok tarifimi yazmaya fırstatım olmamıştı. Şimdi yaz sebzeleri tamamen kalkmadan onları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bu tarifin fotoğrafını dergide gördüğümde "bildiğin patlıcan salatası" diye düşünmüştüm. Tarifini okuduğumda farklılığının patlıcanın közlenerek değil, kızartılarak kullanılmasında olduğunu gördüm. Közlemekten daha zahmetsiz bulduğum için de denedim. Sonuç derseniz, yiyenler kızartma olduğunu fark edemedi :) Patlıcanların kabuğunu soyduğum ve az kızarttığım için görünümü köz gibiydi, tabii köze has koku yoktu... Bence patlıcanın en lezzetli hali közlenmişi ama her zaman yapmak mümkün olmuyor. Bu salata, közlenmişi kadar sağlıklı olmasa da ara sıra farklı ve pratik bir alternatif olarak yapılabilir.
Tarif Sofra dergisinin ağustos sayısından.
Malzemeler: (6 kişilik)
- 4 adet patlıcan
- 5-6 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 dal dereotu
- Tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
- Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın. (ben kabuklarını tamamen soydum)
- Üzerlerine tuz serpin ve bu şekilde 10 dakika bekletin.
- Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 5 dakika da bu şekilde bekletin.
- Patlıcanların suyunu süzün, bol yağda kızartın.
- Fazla yağını almak için kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın.
- Biberleri 1 cm büyüklüğünde doğrayıp kızartın (ben bütün halde kızartıp doğradım).
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Sarımsakları dövüp bir kaba alın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın.
- Patlıcan, biber ve domatesleri bir kaba alıp harmanlayın.
- Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin, dereotu ekleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder