14 Ekim 2011 Cuma

Sütlü Bulgur Pilavı


Mini iftar davetimizden bir tarif daha... Bulgurla yapılan pilavlar arasında favorim domatesli olsa da bu kez farklı bir şekilde pişirmek istedim ve bu tarif ilgimi çekti. İçindeki sütün tadı  pilav piştikten sonra hissedilmiyor, ama süt sayesinde lezzetli ve besleyici bir pilav oluyor. Ben tavuk kebabının yanında servis ettim, siz de et ya da tavuk yemeklerinizin yanına değişik bir seçenek olarak deneyebilirsiniz. 

Tarif Lezzet dergisinden.

Malzemeler: (6 kişilik)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet salçalık kırmızı biber
  • 2 adet sivri biber
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur (ben 1,5 kullandım)
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  • Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın.
  • Tencerede tereyağ ve sıvı yağı ısıtın, soğan ve biberleri ekleyip kavurun.
  • Bulguru ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
  • Süt ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra tuzu ve karabiberini ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin.
  • Suyu yeterli gelmezse su ilave edin.

0 yorum:

Yorum Gönder