12 Ekim 2011 Çarşamba

Tavuk Kebabı


Yine mini iftar davetimizden bir tarifle devam ediyorum. Bu köfteleri biri çöp şişte, biri de klasik köfte şeklinde olmak üzere iki kez yaptım ramazanda. Her iki şekli de beğenildi. Tavuğu çok sevmeyenlerin bile beğeneceği bir lezzet çıktı ortaya. Daha önce denemediyseniz tavsiye ederim.
Malzemeler: (4-6 kişilik)
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta akı
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  • Soğan, sarımsak ve tavuğu robotta çekin.
  • Maydanoz, yumurta akı, galeta unu, tuz ve karabiberi de ekleyip yoğurun, vaktiniz varsa dinlendirin.
  • Çöp şişlere geçirip ızgarada ya da teflon tavada her iki tarafını da kızartın.
Not:
  • Normal köfte şeklinde de yapabilirsiniz.
  • İstediğiniz baharatla tadını zenginleştirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder