29 Kasım 2011 Salı

Elmalı Muffin


Patatesli-peynirli poğaçalar fırında pişerken bir de kek yapsam dedim. Kekin her türlüsünü yemeyi de pişerken eve yaydığı kokuyu da çok seviyorum. Önce klasik kek tarifimle bir kek yapmak aklımdan geçti, sonra mutfak masasında duran bol miktardaki elmalar gözüme takıldı, elmalı kek mi yapsam derken Sofra dergisinde gördüğüm elmalı muffinler aklıma geldi. Bu şirin muffinlerin derginin diyet köşesinde yer aldığını da fark edince denedim; kısa sürede hazırlanan ve pişen, yumuşacık, mis gibi elma ve tarçın kokan kekler oldu.


Malzemeler:
  • 2 adet orta boy elma
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı un (unu kontrollü ekleyin, bana 1 bardak+1 parmak yeterli geldi)
  • 1'er paket kabartma tozu ve vanilya
  • Tarçın (tarifte yoktu, ben ekledim)
Üzerine:
  • Pudra şekeri


Yapılışı:
  • Elmaları ortadan ikiye kesip çekirdek yataklarını çıkarın. Küp şeklinde doğrayın ve kararmaması için hafif unlayın.
  • Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta çırpın.
  • Zeytinyağı ve yoğurt ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve elmayı katıp karıştırın.
  • Yağlanmış ve unlanmış küçük muffin kalıplarının yarısına kadar karışımdan koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. (Muffinlere kürdan batırın temiz çıkıyorsa pişmiş demektir)
  • Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Notlar:
  • Benim kalıplarım biraz minik olduğundan 16 adet muffin çıktı.
  • Bu muffinlerin porsiyunu 74 kaloriymiş :)

0 yorum:

Yorum Gönder