18 Kasım 2011 Cuma

Sütlü Erişte


Makarna ailece çok sevdiğimiz ve farklı şekillerde sık tükettiğimiz bir yiyecek. Çalışan bir bayan olunca hem doyurucu hem de kısa sürede hazırlanan yemekler daha cazip geliyor. Bu tarifi Seçil Hanım'ın sitesinde görünce dikkatimi çekti, daha önce de sütlü bulgur pilavı yapıp tadını beğenmiş olduğum için hemen denedim. Gerçekten çok da memnun kaldım. Süt çok hoş bir tat veriyor, ev yapımı erişte lezzetini aldım. Kesinlikle denemenizi öneririm .

Malzemeler:
  • 2 su bardağı erişte 
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı kaşar rendesi
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:
  • Bir tencereye sütü koyun. İçine 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek ısıtın.
  • Isınan süte erişteleri ekleyip 8-9 dakika haşlayın. Ocaktan alıp, 1 su bardağı kaşar rendesi, tuz ve karabiber ile birlikte harmanlayıp yağlanmış fırın tepsisine yayın.
  • Üzerine kalan peyniri ve tereyağını fındık büyüklüğünde dağıtıp 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder