3 Kasım 2011 Perşembe

Tavuklu Krep


Kreple bu kez farklı bir sunum hazırlamak isterseniz bu tarifi öneririm.  Krebin içine ne koymalı derken tavuğa kırmızı biber ve soğanın yakışacağını düşündüm. Bir de kaşar ilavesiyle hem lezzetli hem de doyurucu bir yemek çıkmış oldu. 



Malzemeler:
Krep için:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Tuz 

İç harcı için:
  • 2-3 parça tavuk kalça
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber, kimyon, kekik

Yapılışı:
  • Soğanları yarım ay şeklinde, biberleri jülyen doğrayın, zeytinyağında kavurun.
  • Soğan ve biberler biraz kavrulduktan sonra yine jülyen doğradığınız tavukları, tuz ve baharatı ekleyin.
  • Tavuk suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Tavuk pişerken şu tarifte anlattığım şekilde krebinizi hazırlayın.
  • Kreplerin içine harcı paylaştırıp bir fırın kabına dizin, üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip peynir eriyene kadar fırınlayın.
Not:
  • İsterseniz üzerine beşamel sos da ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder