16 Kasım 2011 Çarşamba

Haşhaşlı Çörek



Daha önce sizlerle tarifini Yeşim Hanım'dan aldığım peynirli açma börek tarifini paylaşmıştım. Aynı hamurla bu kez haşhaşlı çörekler hazırladım. Benim haşhaşlı lezzetlerle aram çok olmasa da evde seviliyor. Bu hamurla iç malzemesi de uyumlu oldu. Farklı iç malzemelerle ya da farklı şekillerde denenebilecek bir hamur. Tavsiye ederim :)

Malzemeler:
Hamur için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Un (4,5-5 su bardağı)
İç malzeme:
  • 1 kase sütle kıvamı açılmış haşhaş ezmesi (istenirse üzerine toz şeker serpilebilir)

Üzerine:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam, tane haşhaş vs.

Yapılışı:
  • Tüm hamur malzemelerini karıştırarak orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 12 bezeye ayırın. Her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  • Üzerine haşhaş ezmesi sürün, rulo yapıp gül böreği şeklinde sarın.
  • Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye çörekleri dizip en az yarım saat mayalanması için bekletin.
  • Daha sonra üzerine süt ile seyreltilmiş yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede kızarana kadar pişirin.
Not:
  • Haşhaş yerine tahin pekmez karışımı ya da tahin ve şeker ilavesiyle de deneyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder