Baştan söylemeliyim ki bahar pilavı adlandırması bana ait :) Bu lezzetli pilavı Ayfer Teyze'de yediğimde adı aklımda Buhara Pilavı olarak kalmıştı. Tarifi not aldığım deftere ise Büryan Pilavı olarak kaydetmişim :) Acaba adı hangisiydi derken bu pilava "bahar pilavı" adını yakıştırdım. Önemli olan adı değil tadı değil mi? :)
Bu pilav da Ayfer Teyze'nin sofrasındaki favori lezzetlerden biriydi. Hamur işlerindense böyle makarna/pilav tarzı yiyecekler ya da salata/meze türleri çay saatleri için daha ilgi çekici oluyor bana göre. Hele ki kilo kontrolüne daha çok özen gösterilen yaz arefesinde...
Malzemeler:
Yapılışı:
Bu pilav da Ayfer Teyze'nin sofrasındaki favori lezzetlerden biriydi. Hamur işlerindense böyle makarna/pilav tarzı yiyecekler ya da salata/meze türleri çay saatleri için daha ilgi çekici oluyor bana göre. Hele ki kilo kontrolüne daha çok özen gösterilen yaz arefesinde...
Malzemeler:
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-1,5 bardak pirinç
- 2 parça tavuk eti (but kısmı olabilir)
- 4-5 adet yeşil soğan
- Taze nane
- Tuz
- Sıcak su
Yapılışı:
- Önce tavuk haşlanıp etleri ayrılır.
- Ayrı bir yerde yemeklik doğranan soğan sıvı yağ ile kavrulur.
- Ardından yıkanıp suyu süzülmüş pirinç eklenir ve beyazlaşana kadar kavrulur.
- Pirince uygun miktarda kaynar su eklenir.
- Haşlanmış tavuk, doğranmış taze soğan ve nane, tuz da ilave edildikten sonra kapağı kapatılıp pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder