30 Mayıs 2012 Çarşamba

Bahar Pilavı



Baştan söylemeliyim ki bahar pilavı adlandırması bana ait :) Bu lezzetli pilavı Ayfer Teyze'de yediğimde adı aklımda Buhara Pilavı olarak kalmıştı. Tarifi not aldığım deftere ise Büryan Pilavı olarak kaydetmişim :) Acaba adı hangisiydi derken bu pilava "bahar pilavı" adını yakıştırdım. Önemli olan adı değil tadı değil mi? :)

Bu pilav da Ayfer  Teyze'nin sofrasındaki favori lezzetlerden biriydi. Hamur işlerindense böyle makarna/pilav tarzı yiyecekler ya da salata/meze türleri çay saatleri için daha ilgi çekici oluyor bana göre. Hele ki kilo kontrolüne daha çok özen gösterilen yaz arefesinde...

Malzemeler:

  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-1,5 bardak pirinç
  • 2 parça tavuk eti (but kısmı olabilir)
  • 4-5 adet yeşil soğan
  • Taze nane
  • Tuz
  • Sıcak su

Yapılışı:

  • Önce tavuk haşlanıp etleri ayrılır.
  • Ayrı bir yerde yemeklik doğranan soğan sıvı yağ ile kavrulur.
  • Ardından yıkanıp suyu süzülmüş pirinç eklenir ve beyazlaşana kadar kavrulur.
  • Pirince uygun miktarda kaynar su eklenir.
  • Haşlanmış tavuk, doğranmış taze soğan ve nane, tuz da ilave edildikten sonra kapağı kapatılıp pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder