Sizlere daha önce Kipa Aile Kulübü'nün Aşçılık ve Pastacılık kurslarından bahsetmiştim. Ben işlerim dolayısıyla sürekli gidemesem de fırsat buldukça katılıp yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Bu kurabiyeyi de bu kursta yaptık. Kurabiyenin tadı bana Beypazarı kurusunu hatırlattı. Benziyor mu bilmiyorum... Çünkü Beypazarı kurusunu birkaç yıl önce bir kez Ankara'da sevgili Melike'nin evinde tatmıştım. Gevrek bir kurabiye olması ve tarçın tadı çağrıştırdı sanırım. Bu kurabiyenin bir özelliği de içinde hiç katı yağ olmaması, tarifte de göreceğiniz gibi içinde sadece zeytinyağı var. Tarif için Hürrem Hoca'ya çok teşekkürler :)
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- Un
Üzeri için:
- 1 yumurta akı
- 5 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
- Şeker ve yumurtayı çırpıcı ile karıştırın.
- Üzerine sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin.
- Kabartma tozu ve aldığı kadar unu da ekledikten sonra yoğurup orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
- İstediğiniz şekli verip üzerini yumurta akı ve susama bulayın.
- 175 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Notlar:
- Bu ölçülerle 2 büyük fırın tepsisi kurabiye çıkıyor, isteğe göre yarım ölçü de deneyebilirsiniz.
- Eğer çok tatlı seviyorsanız şeker ölçüsünü arttırabilirsiniz, bu haliyle tadı (benim gibi) az şekerli sevenlere hitap ediyor.
- Sert olmaması için ununu fazla eklemeyin (tüm hamur işleri için geçerli :) )
0 yorum:
Yorum Gönder