Mevsim bahar.. Hatta yaz sıcakları da başlamışken bu karnabahar da nereden çıktı? Arşivden çıktı efendim :) Malumunuz ben bu aralar biraz tembelim, tembel değil de meşgul diyelim :) Hal böyle olunca bu yemek aylar öncesinden kalmış. O kadar da lezzetli olmuştu ki bir dahaki kışa kadar beklemesine gönlüm razı olmadı. Yazayım bir kenarda bulunsun, bir gün birinin işine yarar dedim...
Tarifin kaynağı Sofra dergisi.
Malzemeler:
- 1 adet küçük boy karnabahar
- Su
- Yarın limonun suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Birer tutam karabiber, pul biber, tarçın, kimyon, köri
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 damla acı biber sosu
- Tuz
- 1 adet kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü (ben her zamanki gibi kalça eti kullandım)
- 3 adet sivri biber
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 4 dal kereviz sapı
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuz ve limon suyu eklenmiş suda 6-7 dakika haşladıktan sonra süzün.
- Bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alıp kızdırın, sırasıyla baharatları, karnabaharı, şekeri ve acı biber sosunu katın. Tuzunu ayarlayın.
- Rengi pembeleşene dek soteleyin ve kenara alın.
- Tavuklu sebze için biberleri irice, havucu verev doğrayın. Soğanı sekize bölün.
- Kereviz saplarını küp doğrayın. Sarımsakları temizleyin ve üzerine bastırıp hafifçe ezin.
- Tereyağını bir tencereye alın, üzerine tavuk ve soğanı ekleyin. Tavuk suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
- Havucu ekleyip 5 dakika kavurun. Biber, kereviz sapı ve sarımsakları katıp 10 dakika soteleyin.
- Tuz ve baharatları, defne yaprağını ekleyin. Üzerine sıcak su katın ve tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirin.
- Karnabaharlı karışımı üzerine ekleyin, birlikte 5 dakika pişirip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder