10 Mayıs 2012 Perşembe

Tavuklu ve Sebzeli Karnabahar


Mevsim bahar.. Hatta yaz sıcakları da başlamışken bu karnabahar da nereden çıktı? Arşivden çıktı efendim :) Malumunuz ben bu aralar biraz tembelim, tembel değil de meşgul diyelim :) Hal böyle olunca bu yemek aylar öncesinden kalmış. O kadar da lezzetli olmuştu ki bir dahaki kışa kadar beklemesine gönlüm razı olmadı.  Yazayım bir kenarda bulunsun, bir gün birinin işine yarar dedim... 

Tarifin kaynağı Sofra dergisi.


Malzemeler:
  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • Su
  • Yarın limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Birer tutam karabiber, pul biber, tarçın, kimyon, köri
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 damla acı biber sosu
  • Tuz
Tavuklu sebze için:
  • 1 adet kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü (ben her zamanki gibi kalça eti kullandım)
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 4 dal kereviz sapı
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon
Yapılışı:
  • Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuz ve limon suyu eklenmiş suda 6-7 dakika haşladıktan sonra süzün.
  • Bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alıp kızdırın, sırasıyla baharatları, karnabaharı, şekeri ve acı biber sosunu katın. Tuzunu ayarlayın.
  • Rengi pembeleşene dek soteleyin ve kenara alın.
  • Tavuklu sebze için biberleri irice, havucu verev doğrayın. Soğanı sekize bölün.
  • Kereviz saplarını küp doğrayın. Sarımsakları temizleyin ve üzerine bastırıp hafifçe ezin.
  • Tereyağını bir tencereye alın, üzerine tavuk ve soğanı ekleyin. Tavuk suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
  • Havucu ekleyip 5 dakika kavurun. Biber, kereviz sapı ve sarımsakları katıp 10 dakika soteleyin.
  • Tuz ve baharatları, defne yaprağını ekleyin. Üzerine sıcak su katın ve tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirin.
  • Karnabaharlı karışımı üzerine ekleyin, birlikte 5 dakika pişirip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder