Galeta unlu tatlı Ayfer Teyze'nin sofrasından paylaşacağım son tarif. Bu tatlı son derece hafif ve lezzetliydi. Daha önce ben de benzer bir tarifimi (Vişne Soslu Muhallebili Pasta) sizlerle paylaşmıştım. Tarifler benziyor ama malzeme ve ölçülerde farklılıklar var. Çay saatleriniz için denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
Kek için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 poşet krem şanti
- Önce yumurta ve şeker çırpılır, ardından diğer malzemeler eklenir karıştırılır.
- Kek karışımı 170-180 derecede pişirilir.
- Şerbet kaynatılıp soğutulur ve fırından çıkan keke dökülür.
- Muhallebi için bütün malzemeler karıştırılıp pişirilir.
- Krema soğuduktan sonra toz haldeki krem şanti eklenip karıştırılır, tatlının üzerine dökülür.
- Üzerini fındık, ceviz vs ile süsleyip servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder