28 Mayıs 2012 Pazartesi

Haşhaşlı Mercimekli Börek



Ayfer Teyze'nin sofrasında en çok beğenilen ve tarifi istenen lezzetlerden biri de bu böreklerdi. Çıtır çıtır haliyle   el açması börek tadındaydı. Mercimek ve haşhaşın bir arada bu kadar uyumlu olacağını düşünmemiştim hiç. Hem lezzetli hem de pratik bu böreği çay saatleriniz için mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 1 kase haşhaş ezmesi
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5-2 su bardağı haşlanmış mercimek
  • Tuz
Yapılışı:

  • Yeşil mercimeği yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün.
  • tuz ve isterseniz baharat ekleyin.
  • Haşhaş ve sıvı yağı karıştırın.
  • Yufkaların her katına sıvı yağlı haşhaş ezmesini sürün.
  • Yufkayı 8 parçaya bölün.
  • İçine haşlanmış mercimeği koyup sarın.
  • Üzerine de haşhaşlı sıvı yağ karışımından sürüp fırına verin, 200 derecede kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder