24 Temmuz 2013 Çarşamba

Buğday Salatası

DSC01030

Bugünkü tarifimiz yine bir salata... Hem renkli hem lezzetli bu salataya çay saatlerinizde de yemek sofralarınızda da yer verebilirsiniz. Benim ramazan öncesi bir çay davetimde ikram ettiğim bu salata misafirlerimden tam puan aldı. Siz de elinizdeki malzeme ve damak tadınıza göre birtakım değişiklikler yaparak deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı buğday
  • 2-3 adet kuru domates
  • 1 dilim közlenmiş kırmızı biber
  • 1 adet taze soğan
  • 5-6 dal maydanoz, dereotu
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır

Üzerine

  • Dilimlenmiş yeşil zeytin

Sosu

  • Zeytinyağ
  • 1 adet ezilmiş sarımsak
  • Nar ekşisi yada limon suyu
  • Kuru nane, tuz, karabiber

Yapılışı:

  • Buğdayları bir gece önceden ıslatın, ertesi gün üzerine su ekleyerek yumuşayacak ama dağılmayacak kadar haşlayın, soğutun.
  • Kuru domatesleri de sıcak suda yumuşayana kadar bekletin ve süzün, birkaç parçaya bölün.
  • Bir salata kasesine aldığınız buğdayların üzerine doğranmış kuru domates, kırmızı biber, ince kıyılmış soğan ve yeşilliği, haşlanmış mısır tanelerini ekleyip karıştırın.
  • Diğer tarafta sos malzemelerini blendırda çırparak ya da bir kavanoza alıp çalkalayarak sosunuzu iyice karıştırın.
  • Servis zamanı salataya sosu gezdirip üzerini de yeşil zeytinler ile süsleyerek servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder