Bugün sizlerle iftar sofralarınıza ya da çay saatlerinize eşlik edecek çok lezzetli ve yapımı da kolay bir sütlü tatlı tarifi paylaşacağım. Tarifimizde mutfaklarımızda sık kullanmadığımız bir malzeme de yer alıyor, o da hindistan cevizi sütü. Hindistan cevizi sütünü ben Gurmenet'ten almıştım, ancak daha sonra büyük marketlerde de bulunabildiğini fark ettim, aklınızda olsun.
Tarifin kaynağı Cali'nin Mutfağı. Orada 4 porsiyonluk verilen ölçüyü ben 12 kişiye göre ayarladım, ancak bütün ölçüleri 3 kat olacak şekilde arttırmadım, örneğin yumurtayı 2 adet kullandım, hindistan cevizi sütü elimdeki kutu 400 ml olduğu için o kadar kullandım. Aşağıda kendi yaptığım şekilde ölçüleri veriyorum, isterseniz orijinal tarife de bakabilirsiniz.
Çay saatinde ikram ettiğim bu tatlının çok beğenildiğini de bir son not olarak eklemeliyim :)
Daha önce hazır pudingle yaptığım bir başka Hindistan Cevizli Pudingli Tatlı'ya bakmak isterseniz tık tık.
Malzemeler: (12 adet)
- 1 lt süt
- 400 gr hindistan cevizi sütü
- 1 paket vanilin ya da birkaç damla vanilya esansı
- 6 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi (ben taze değil normal h. cevizi kullandım)
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 3 paket şekersiz vanilyalı puding (Dr Oetker)
Yapılışı:
- Bir kasede 2 bardak sütle puding ve toz şekeri karıştırın.
- Kalan sütü, vanilyayı, hindistan cevizi rendesi ve hindistan cevizi sütünü kaynattıktan sonra sütle karıştırdığınız vanilyalı pudingi de ekleyin ve kıvamını alana kadar pişirin.
- Pudingi ocaktan aldıktan sonra yumurta sarılarını ekleyinve hızlıca birkaç dakika karıştırın ve tatlıyı kaselere boşaltın. (Yumurta pudingin ısısıyla pişiyor ve hiç kokmuyor merak etmeyin.)
- Soğuduktan sonra üzerini muz ya da kivi gibi dilediğiniz meyvelerle süsleyin ve ister ılık ister soğuk olarak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder