14 Temmuz 2013 Pazar

Hindistan Cevizli Puding

IMG_9113

Bugün sizlerle iftar sofralarınıza ya da çay saatlerinize eşlik edecek çok lezzetli ve yapımı da kolay bir sütlü tatlı tarifi paylaşacağım. Tarifimizde mutfaklarımızda sık kullanmadığımız bir malzeme de yer alıyor, o da hindistan cevizi sütü. Hindistan cevizi sütünü ben Gurmenet'ten almıştım, ancak daha sonra büyük marketlerde de bulunabildiğini fark ettim, aklınızda olsun.

Tarifin kaynağı Cali'nin Mutfağı. Orada 4 porsiyonluk verilen ölçüyü ben 12 kişiye göre ayarladım, ancak bütün ölçüleri 3 kat olacak şekilde arttırmadım, örneğin yumurtayı 2 adet kullandım, hindistan cevizi sütü elimdeki kutu 400 ml olduğu için o kadar kullandım. Aşağıda kendi yaptığım şekilde ölçüleri veriyorum, isterseniz orijinal tarife de bakabilirsiniz.

Çay saatinde ikram ettiğim bu tatlının çok beğenildiğini de bir son not olarak eklemeliyim :)

Daha önce hazır pudingle yaptığım bir başka Hindistan Cevizli Pudingli Tatlı'ya bakmak isterseniz tık tık.

IMG_9112

Malzemeler: (12 adet)

  • 1 lt süt
  • 400 gr hindistan cevizi sütü
  • 1 paket vanilin ya da birkaç damla vanilya esansı
  • 6 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi (ben taze değil normal h. cevizi kullandım)
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 paket şekersiz vanilyalı puding (Dr Oetker)

Yapılışı:
  • Bir kasede 2 bardak sütle puding ve toz şekeri karıştırın.
  • Kalan sütü, vanilyayı, hindistan cevizi rendesi ve hindistan cevizi sütünü kaynattıktan sonra sütle karıştırdığınız vanilyalı pudingi de ekleyin ve kıvamını alana kadar pişirin.
  • Pudingi ocaktan aldıktan sonra yumurta sarılarını ekleyinve hızlıca birkaç dakika karıştırın ve tatlıyı kaselere boşaltın. (Yumurta pudingin ısısıyla pişiyor ve hiç kokmuyor merak etmeyin.)
  • Soğuduktan sonra üzerini muz ya da kivi gibi dilediğiniz meyvelerle süsleyin ve ister ılık ister soğuk olarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder