4 Temmuz 2013 Perşembe

Yulaflı Çıtır Kurabiye

kurabiye1

Bugün sizlerle çıtır çıtır, çok lezzetli, çay-kahve keyfinize eşlik edecek bir kurabiye tarifi paylaşacağım. Dr. Oetker'in kabartma tozu ve vanilyalarının arkasındaki tarifleri çok seviyor ve fırsat buldukça da deniyorum. Bu tarif de Dr Oetker'den. 


Özellikle ilk piştiği gün çok lezzetli olan birkaç gün de tazeliğini koruyan bir kurabiye. Kurabiye-bisküvi arası bir tat. 

Aşağıdaki ölçülerle iki mini fırın tepsini (40-42 adet) çıkıyor, dilerseniz yarım ölçü olarak da deneyebilirsiniz.

kurabiye3

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 200 gr yumuşak margarin ya da tereyağ
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
  • Bütün malzemeleri sırasıyla ekleyerek kurabiye hamurunu yoğurun.
  • Unlanmış tezgahta 3 mm kalınlığında açarak çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
  • Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri sıralayın.
  • Üzerlerine yumurta akı sürün, file badem ya da fındık serpin.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder