31 Aralık 2011 Cumartesi

Peynirli Patates Topları ve Mutlu Seneler!


Bugün 2011'e veda ediyoruz, itiraf etmeliyim ki bu yılı hiç sevmedim. 2010 yılı benim için mutlu, huzurlu ve heyecan dolu gelişmlelerle geçmişti, hiç bitmesin istemiştim ve 2011'i gönülsüz karşılamıştım. Bakınız geçen yılki zoraki hoşgeldin 2011 yazım :) Gerçekten de 2011'i değerlendirdiğimde hem ben hem de çevremdekiler için, sevdiklerim için çok zor, sıkıntılı olaylarla dolu bir yıl oldu. Ülkemiz için de başta terör ve deprem olmak üzere çeşitli üzüntülü durumlar yaşandı. 

Çok fazla batıl inancım yoktur ama ben kendi hayatımda tek yılların kötü, çift yılların ise çok güzel geçtiğini fark ettim. Sizin de böyle takıntılarınız var mı yoksa bu konuda yalnız mıyım? :)

Demek istediğim şudur ki 2012'den çok umutluyum. Diliyorum ki bu yıl hepimiz için sağlık ve huzurla geçsin, dileklerimiz hayallerimiz gerçekleşsin. Her yeni başlangıç umut demektir aslında, benim de 2012'den kendimle ilgili üç önemli beklentim var, bakalım hangileri olacak, seneye bir değerlendirmesini yaparız :)

Hepinizin yeni yılını kutluyor, mutlu seneler diliyorum efendim. Bu yıl da güzelliklerle birlikte olmak dileğiyle tarifime geçiyorum.


Bu patates toplarını da yazın bir davet soframda hazırlamıştım. Ton balıklı biber ruloları, kanepe gibi lokmalık atıştırmalıkları seviyorum. Bu da onlardan biri.

Tarif Sofra Ocak 2009'dan

Malzemeler:
  • 4 adet patates
  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam pul biber
  • Tuz
  • Susam

Yapılışı:
  • Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın soğumaya bırakın.
  • Kabuklarını soyup ezin.
  • Bir kapta yarım su bardağı beyaz peynir, karabiber, pul biber ve tuz ekleyip yoğurun.
  • Bezeler koparıp elinizle yuvarlayın.
  • Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun.
  • Patates toplarını susama bulayıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın.


Not: Bir kısmını kıyılmış maydanoza da bulayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder