4 Aralık 2011 Pazar

Toyga Çorbası



Eğer haşlanmış buğday ve nohut hazır ise yapımı da kısa süren bir çorba, hem besleyici hem de lezzetli. Daha önce denemediyseniz tavsiye ederim. Daha pratik bir yoğurtlu çorba isterseniz de arpa şehriyeli yayla çorbası ve klasik yayla çorbası tariflerime bir göz atın derim.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5-2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Su
  • Tavuk suyu ya da bulyon
  • Tuz
Üzerine:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Nane
  • Pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
  • Haşlanmış buğday ve nohudun üzerine sıcak su ve tavuk suyunu ekleyip ocağa alın.
  • Ayrı bir yerde yoğurt, un ve yumurtayı üzerine biraz da soğuk su ekleyerek çırpın. Homojen hale geldikten sonra yavaş yavaş ve karıştırarak kaynayan çorbaya ekleyin.
  • Tuzunu -ekleyecekseniz bulyonu- da ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritip içine nane ekleyin. Sosu ister çorbaya katıp karıştırın, ister servis esnasında tabağa dökün.
Notlar:
  • Diğer yoğurtlu çorbalarda olduğu gibi bu çorbada da tuzu ve bulyonu (içinde tuz olduğundan) kesilmemesi çorba kaynadıktan sonra ekleyin.
  • Yine kesilmemesi için çorbanın kapağını sıcakken değil ılıkken kapatın.
  • Süzme yoğurt da kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder