En sevdiğim hamur işlerinden biri kek olunca farklı kek tariflerini denemek hoşuma gidiyor. Bu kekin tarifini okuduğumda içinde maden suyu olması dikkatimi çekti, daha önce benzer bir ürünü tuzluda denemiş (gazozlu poğaça) ve memnun kalmıştım. Bu tarif en çok kek konusunda sorun yaşayanların işine yarayacak diye düşünüyorum. Çünkü maden suyunun etkisiyle kabarması garanti ve kıvamı yumuşak, lezzeti garanti bir kek ortaya çıkıyor.
Tarif Sofra Özel Çay Saati'nden (Dondurmalı Kek adıyla)Malzemeler:
- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yumurta ve toz şekeri çırpın.
- Sıvı yağ, maden suyu ve vanilyayı ekleyin.
- Kabartma tozunu unla karıştırıp ekleyin.
- Karışımı ikiye ayırıp bir parçasına kakaoyu katın.
- Kek kalıbınızı yağlayın, kalıbın ortasına bir kepçe kakaolu karışımdan dökün.
- Kakaolu karışımın tam ortasına bir kepçe sade karışımdan dökün.
- Bu şekilde bir kakaolu, bir sade olmak üzere harçlar bitene kadar devam edin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında (yaklaşık 45 dakika) pişirin.
- Tarifte 2 adet muz, 1 çay bardağı krema blendırdan geçirilip yarım paket vanilya eklenerek bir sos hazırlanıyor, kek bu sos ve dondurma ile servis ediliyordu.
0 yorum:
Yorum Gönder