26 Ekim 2010 Salı

Panga Fleto


Panga yurt dışından ülkemize son zamanlarda gelmeye başlayan balıklardan biri. Bu balıkla ilk kez abimlerdeki iftarda tanıştık ve çok sevdik. Fleto olarak satılması dolayısıyla hem hazırlaması kolay hem de yemesi... Kılçık sorunu olmadığından ve kokusu da fazla olmadığından çocuklar için ve balığı fazla sevmeyenler için de iyi bir seçenek. Lezzet olarak hazır satılan balık kroketlere benziyor, biraz da dil balığına... Ben Kipa'dan aldım, her yerde bulunabilen bir balık mı bilmiyorum ama yaşadığınız yerde rastlarsanız mutlaka alıp deneyin derim.


Malzemeler:
  • Panga fleto (kişi sayısı kadar)
  • Mısır unu
  • Sıvı yağ
Panganın pişmemiş hali

Yapılışı:
  • Balık yıkanır, suyu süzüldükten sonra tuz ve istenen baharat eklenir.
  • Mısır ununa bulanır.
  • Kızgın yağda her iki tarafı da kızartılır. (ben bir kez teflon tavada çok az sıvı yağla pişirdim, ama yağda kızarmış hali daha lezzetli, tercih sizin)
Not:
  • Vaktiniz varsa baharat ve ezilmiş sarımsakla biraz bekletip sonra kızartabilirsiniz, daha lezzetli olur.

0 yorum:

Yorum Gönder