Makarnayı kim sevmez? Bizim de ailece çok sevdiğimiz hem pratik, hem lezzetli yemeklerden biri... Bu kez tavuk ve krema gibi iki hoş lezzetle buluşturduk makarnayı... Zaman zaman dışarıda yediğimiz Alfredo Soslu Tavuklu Penne'nin ev versiyonu oldu :) Makarnaseverlere tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 1/2 paket kalem makarna
- 1-2 parça tavuk eti (kalça)
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1,5-2 kutu krema
- Rendelenmiş parmesan
- Fesleğen
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Kuşbaşı doğranmış tavukları tavaya alın, suyunu salıp çekene kedar pişirin.
- Tavuklar suyunu çektikten sonra sıvı yağı ve tereyağını, ezilmiş sarımsağı ekleyin.
- Ardından yavaş yavaş kremayı ekleyin, karıştırın.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın, süzün.
- Süzdüğünüz makarnayı sosa katın, karıştırın ve birkaç dakika daha ocakta tutun.
- Servis ederken üzerine parmesan rendesi ve taze ya da kuru fesleğen ekleyin (yoksa maydanoz).
Not:
- İsteyen mantar da ilave edebilir.
- Krema miktarını makarnayı ne kadar soslu sevdiğinize göre ayarlayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder