11 Ekim 2010 Pazartesi

Tavuklu Şehriye Çorbası

Havaların serinlediği şu günlerde sıcacık bir çorbadan daha ideal ne olabilir? Özellikle hasta olduğumuz zamanlarda limonlu bir tavuk suyu çorbası daha iyi hisssettirecektir. Klasik bir tarif ama bu temel çorba tarifiyle farklı lezzetler yakalayabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki notlara bir göz atın :)  
  
Malzemeler:
  • 1 parça tavuk eti (ben kalça kullanıyorum)
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağ
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  • Tavuklar haşlanır, ufak parçalara bölünür.
  • Yağ ve un kavrulur, üzerine tavuk suyu eklenir.
  • Ufak bir tavada yağsız olarak kavrulan şehriyeler ve tavuklar  kaynamış olan tavuk suyuna eklenir.
  • Tuz ve karabiberi ayarlanır.
  • Şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir. (gerekirse sıcak su ilavesi ile çorbanın kıvamını ayarlayın)
  • Çorbanızı yanında limon suyu ile servis edebilirsiniz. 
 Not:

  •  Çorbayı domatesli yapmak isterseniz 2 adet rendelenmiş domates ve 2 adet doğranmış biberi sıvıyağla soteleyip çorbaya ekleyebilirsiniz.
  •  Çorbayı terbiyeli yapmak isterseniz 1 adet yumurta sarısını 1 limon suyu ile çırpın pişen çorbaya yavaş yavaş ilave edin ve karıştırın.

0 yorum:

Yorum Gönder