15 Ekim 2010 Cuma

Suda Yumurta


Benim kahvaltıda çok sevdiğim bir yumurta çeşididir suda yumurta. Ama itiraf etmeliyim ki annemden başka yumurtayı bu tarzda yapan kimseye rastlamadım :) Yapanlar varsa ses versin lütfen :) Ben de tabii ki annemden öğrendim bu tarifi. Yapımı oldukça kolay ve haşlanmış yumurtadan -bana göre- daha lezzetli. Hafta sonu kahvaltınızda denemenizi öneririm.


Malzemeler:
  • Yumurta (kişi sayısı kadar)
  • Su
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Baharat (kekik, kırmızı biber, karabiber...)
Yapılışı:
  • Teflon ya da yapışmaz bir tavaya 1-2 parmak kadar su koyun, ocağa alın. (tavanın büyüklüğünü yumurta sayısına göre seçin)
  • Su kaynayınca içine yumurtaları yanyana kırın (karıştırmayın olduğu gibi kalsın).
  • Daha çabuk pişmesi için kapağını kapatın ve sarısı sertleşene kadar pişirin. (bir çatalla hafifçe bastırarak kontrol edebilirsiniz.)
  • yumurtayı bir tabağa alın üzerine tuz ve sevdiğiniz baharatları ardından da zeytinyağını gezdirin, afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder