Benim kahvaltıda çok sevdiğim bir yumurta çeşididir suda yumurta. Ama itiraf etmeliyim ki annemden başka yumurtayı bu tarzda yapan kimseye rastlamadım :) Yapanlar varsa ses versin lütfen :) Ben de tabii ki annemden öğrendim bu tarifi. Yapımı oldukça kolay ve haşlanmış yumurtadan -bana göre- daha lezzetli. Hafta sonu kahvaltınızda denemenizi öneririm.
Malzemeler:
- Yumurta (kişi sayısı kadar)
- Su
- Zeytinyağı
- Tuz
- Baharat (kekik, kırmızı biber, karabiber...)
Yapılışı:
- Teflon ya da yapışmaz bir tavaya 1-2 parmak kadar su koyun, ocağa alın. (tavanın büyüklüğünü yumurta sayısına göre seçin)
- Su kaynayınca içine yumurtaları yanyana kırın (karıştırmayın olduğu gibi kalsın).
- Daha çabuk pişmesi için kapağını kapatın ve sarısı sertleşene kadar pişirin. (bir çatalla hafifçe bastırarak kontrol edebilirsiniz.)
- yumurtayı bir tabağa alın üzerine tuz ve sevdiğiniz baharatları ardından da zeytinyağını gezdirin, afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder