Tepekule'de Miranda ile Zeytinyağlı Lezzetler etkinliğinden paylaşacağım son tarif incir tatlısı. İncir tatlısının ben de özel bir yeri vardır, çünkü bu tatlı babamın spesyallerindendir bizim evde... Nedendir bilmem özellikle de ramazanda yapar babam bu tatlıyı.
Hazırlaması kolay ve bir o kadar da lezzetli olan incir tatlısını daha önce denemediyseniz tavsiye ederim. Bizim Tepekule'de yaptığımız gibi dondurma ve meyveyle ya da kaymakla şık bir sunum da hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kg kuru incir
- 500 gr ceviz
- 1 lt su
- 500 gr toz şeker
- 1-2 kabuk tarçın
- 2-3 adet karanfil
- 3-4 adet defne yaprağı
Yapılışı:
- İncirlerin saplarını kesip içlerini ceviz ile doldurun.
- İncirleri içine karanfil, tarçın, defne yaprağı ve şeker eklediğiniz suya koyarak kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- Soğuk olarak kaymak ya da dondurma ile servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder