Makbule teyzenin sofrasındaki tariflere enginarlı pilav ile başlıyorum. Bu pilava ılık olarak yemek sofralarınızda yer verebileceğiniz gibi soğuk olarak da salata gibi çay saatlerinizde ikram edebilirsiniz. Enginarın her halini seven biri olarak pilavını da sizlere şiddetle tavsiye ediyorum.
Benim daha önce paylaştığım bir de tavuklu enginarlı pilav tarifi var ki ona da bir bakmanızı öneririm :)
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 4 adet enginar
- 2 su bardağı pirinç
- Birkaç damla limon suyu
- Sıcak su
- Yarım denet dereotu
- Tuz
- Karabiber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağı ile kavurun.
- Küp küp doğradığınız enginarları ekleyip birkaç dakika soteleyin.
- 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyin suyunu çekene kadar ve enginarlar pişmeye yakın olana kadar pişirin. (gerekirse tekrar sıcak su ekleyin)
- Enginarlar pişmeye yaklaştığında pirinci ekleyin şeffaflaşana kadar kavurun, limon suyu, sıcak su ve tuzu ekleyin ve kısık ateşte pişirin.(kullandığınız pirincegöre ve pirinci ıslatıp ıslatmamanıza göre su miktarı değişeceği için ölçü vermedim)
- Ocağın altını kapattıktan sonra doğranmış dereotunu ekleyin karıştırıp ağzını kapatın ve demlenmeye bırakın.
- Ilık ya da soğuk olarak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder