24 Mayıs 2013 Cuma

Tellibaba Tatlısı

DSC01049

Makbule teyzenin çay davetinde en beğenilen tariflerden biri de bu tatlı oldu. Sofra fotoğraflarını facebookta paylaşınca sizin de en çok sorduğunuz tarif bu tatlıydı. O yüzden bekleyenler için hemen tarifi paylaşmak istiyorum.

Benim gibi şerbetli tatlılarla fazla arası olmayan biri bile sevdi desem ne kadar lezzetli olduğunu tahmin edersiniz sanırım...

DSC01050

Malzemeler:
Hamuru için

  • 1 yumurta
  • 1 paket margarin (yumuşak)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı un (yaklaşık)

İçine

  • 125 gr kadayıf
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Üzerine 

  • Ceviz
  • Birkaç parça kadayıf

Şerbeti

  • 4 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:
  • Hamur için, malzemeleri sırasıyla ekleyerek yoğurun, (unu kontrollü ekleyin, orta yumuşaklıkta bir hamur olmalı)
  • Hamurdan bezeler koparın, elinizle inceltin ve ortasına bir parça kadayıf ve ceviz koyun ve poğaça gibi yuvarlayın, kat yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Ortalarına birkaç parça kadayıf ve bütün halde cevizleri koyun.
  • Isınmış  fırında 180 derecede tatlı kızarana kadar pişirin.
  • Tatlı pişerken şerbeti hazırlayın.
  • Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığını çıkmasını bekleyin ve şerbeti dökün. (tatlı da şerbet de sıcak olacak)

0 yorum:

Yorum Gönder