Önceki yazımda sizlere Tepekule'de gerçekleşen Miranda ile Zeytinyağlı Lezzetler etkinliğimizden bahsetmiştim. Şimdi sıra tarifleri paylaşmaya geldi. Salata ile başlıyorum...
Bilenler bilir kuzukulağı ya da diğer adıyla ekşikulak bahar mevsiminde yetişen ve mayhoş tadıyla yeşil eriği hatırlatan bir ot. Salatanın bütün özelliği bu güzel ottan geliyor. Yaşadığınız yerde bulabiliyorsanız mutlaka salata olarak da deneyin. Peynir ve nar ile çok uyumlu, arzu ederseniz salatanıza ceviz de ekleyebilirsiniz. Benim gibi bir salatasever için bu salata bir öğün bile olabilir :)
Daha önce hazırladığım Kuru Domatesli Kuzukulağı Salatası tarifime de bakmak isterseniz tık tık.
Malzemeler:
- 1 demet kuzukulağı
- 1 demet tere (ya da roka)
- 3-4 adet kiraz domates
- 1 parça İzmir tulumu
- 1 adet nar
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ (biz Miranda sızma zeytinyağ kullandık)
- Tuz
- Kuzukulağı ve terenin saplarını koparıp yıkayın.
- Elinizle iri parçalar halinde kopararak salata kasesine alın.
- Domatesleri ikiye kesip ekleyin.
- Üzerine ayıklanmış narı ekleyin.
- Üzerine zeytinyağ ve tuzu (istiyorsanız limon suyu ve nar ekşisi) ekleyin, karıştırın.
- İnce ince dilimlediğiniz (sebze soyacağı ile de yapabilirsiniz) İzmir tulumunu ekleyip servis edin.
- Otun ekşi olması dolayısıyla gerek kalmasa da isterseniz çok az limon suyu ya da nar ekşisi de ilave edebilirsiniz.
- Salatanın hazırlanması ve narın kolay ayıklanmasını görmek isterseniz Pembe Kekik'imin videosunu izleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder