Tepekule'de Miranda ile Zeytinyağlı Lezzetler etkinliğinde Şef Binali Yılmaz ile birlikte hazırladığımız ikinci lezzet iç baklalı enginar oldu. İzmir'de enginarın dolması dışında en sık pişirilme şekillerinden biri de bu sanırım. Çok faydalı bu iki sebze, zeytinyağı ve dereotunun da uyumuyla nefis bir yemeğe dönüştü. Daha önce bu şekilde yapmadıysanız mutlaka denemenizi öneririm.
Tam enginar mevsimiyken diğer enginarlı tariflere de bakmak isterseniz: Enginar Dolması, Fırında Tavuklu Enginar, Tavuklu Enginarlı Pilav, Garnitürlü Enginar, Asma Yaprağında Enginar Dolması.
Malzemeler:
- 6 adet enginar
- 10-15 adet arpacık soğan
- 250 gr taze iç bakla
- 3-4 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker (silme)
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Su
- 1 demet dereotu
- 1 adet limon (enginarları limonlu suda bekletmek için)
Yapılışı:
- Enginarların saplarını 4-5 cm kalacak şekilde kesin, dış kısmındaki sert yaprakları koparın.
- Enginarın uç kısmını kesip içindeki tüylü kısmı kaşık yardımıyla temizleyin.
- Enginarı boydan ikiye kesip kararmaması için bir limon sıktığınız suyun içinde bekletin.
- Tencereye zeytinyağını alın, soyulmuş arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyip kavurun, ardından unu ekleyin.
- Üzerine su, limon suyu, tuz ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suyun içine enginarları ve iç baklayı ilave edin, kısık ateşte ağzı kapalı olarak sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Üzerine dereotu serperek servis edin.
Not:
- Enginarın temizlenmesi ile ilgili detaylı bilgi isterseniz resimlerle anlatımı için Mis Kokulu Lezzetler arkadaşımın, videolu anlatımı için Pembe Kekik arkadaşımın bloglarına bir bakın.
0 yorum:
Yorum Gönder