Bu salata da kuzenimin sofrasındaki favori lezzetlerimden biriydi. Zaten çay saatlerinde her zaman kısır, mercimek köftesi, patates salatası gibi tuzlular en sevdiğim lezzetler oluyor. Hem doyurucu hem de iç bayan tatlıları dengeliyor. Bu hafif ve lezzetli salatayı çay saatlerinin yanı sıra akşam yemeklerinizde de deneyebilirsiniz. Bu güzel tarif için Emelciğime teşekkür ediyorum...
Malzemeler:
- 1 /2 paket kuskus
- 2-3 parça tavuk (göğüs ya da kalça)
- 1/2 demet dereotu, maydanoz
- 1-2 adet taze soğan
- 2-3 adet kornişon turşu
- 1 küçük kutu mısır
Sosu:
- Tuz, karabiber
- Limon
- Zeytinyağı
Yapılışı:
- Tavuk haşlanır, ufak ufak doğranır.
- Kuskus yumuşayana kadar haşlanır (daha lezzetli olması için tavuk suyunda haşlayabilirsiniz.), süzülür.
- Kuskusa tavuk, ince ince doğranan turşu, yeşil soğan, yeşillikler ve mısır da eklenir.
- Hazırlanan sos salataya dökülüp karştırılır.
Not:
- Damak tadınıza göre değişebileceği için sos da miktar belirtmedim.
- Bu salatada tavuk yerine yeşil mercimek de kullanabilirsiniz, iki renkli hoş bir görüntü oluyor, tabi lezet olarak tavukluyu tercih ederim :)
- Malzemeleri zevkinize göre ekleyip çıkarabileceğiniz bir salata, oynamalar yapabilirsiniz.
- Farklı bir alternatif olarak mayonez ve sarımsaklı yoğurtla da deneyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder