20 Ocak 2011 Perşembe

Tiramisu


Türk usulü tiramisu... Malumunuz bu bir İtalyan tatlısı ama biz bazı ekleme ve çıkarmalarla kendi damak tadımıza uyarlamışısz. O yüzden de başta Yemekteyiz programı olmak üzere pek çok yerde sık sık "gerçek tiramisu" meselesi konuşuldu, konuşuluyor. Orjinalinde mascarpon olmalı, kedidili olmalı vs. Bu tartışmalar bir yana kuzenimin çay sofrasında benim çok beğendiğim ve hafif bulduğum tiramisunun tarifini paylaşmak istiyorum. Çok farklı şekillerde yapılabilen bu tatlıyı bir de bu tarifle deneyin derim...

* Tiramisu o kadar hızlı tükendi ki dilim halini çekemedim :( umarım bir dahaki sefere...

Malzemeler:
  • 1 adet kakaolu pandispanya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Krema için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 kutu küçük kutu labne peyniri (200 gr)
Üzerine:
  • Kakao
Yapılışı:
  • Süt, şeker, un ve yumurta sarısını sürekli karıştırarak muhallebi gibi pişirin.
  • Soğuduktan sonra vanilya ve labne peynirini ekleyin ve iyice çırpın.
  • Pandispanyayı ortadan ikiye kesin, ara katını kahve ve şekerle hazırladığınız sütlü karışımla ıslatın.
  • Kremanın yarısını ara kata yayın.
  • Pandispanyanın diğer katını koyun ve üzerini kalan kremayla kaplayın.
  • Servis edeceğiniz zaman küçük bir elek ya da süzgeç kullanarak kakaoyu eleyin.
Notlar:
  • Hazır pandispanya yerine vaktiniz varsa pandispanyayı kendiniz de hazırlayabilirsiniz.
  • Tiramisuyu bir gün önceden hazırlarsanız -çoğu pasta ya da sütlü tatlı gibi- tadı daha iyi oturur.

0 yorum:

Yorum Gönder