Fotoğraf arşivimi karıştırırken bakın neler buldum? Bu şekerpareleri ve fotoğrafını göreceğiniz diğer lezzetleri annemin günü için hazırlamıştım. Ama ne zaman? Epey zaman geçtiğinin farkındaydım, fotoğrafların tarihine bakınca mayıs ayından kaldıklarını gördüm. Bir çilek mevsimi daha gelmeden yayınlayayım dedim :)
Gün için bu haşhaşlı şekerparelerin yanı sıra, gazozlu poğaça ve çilekli pasta hazırlamıştım. Annem de tuzlu kurabiye ve kuru börülce salatası yapmıştı. Ben güne katılamadığım için onları fotoğraflayamadım ama çay saati menüleriniz için fikir verebilir diye yazdım.
Bu pastayı hazırlarken daha önce tarifini paylaştığım çikolatalı pastanın pandispanyasını kullandım, bu kez kakaolu değil, sade yaptım. Ara katında hazır pasta kreması ve çilek, üst kısmında ise şanti kullandım. File fındıkla birlikte hem görüntüsü hem de tadı içime sinen bir pasta olmuştu.
Gazozlu poğaça ilk yaptığımdan beri çay sofralarımda sıklıkla tercih ettiğim bir tarif. Lezzeti ve kabarması garanti. Daha önce denemediyseniz en azından bir kere yapmanızı tavsiye ederim.
Gelelim şekerpare tarifine... Ben tarifi Sofra Özel'in Çay Saati'nden aldım ve yarım ölçü uyguladım, buraya da o şekilde yazacağım.
Malzemeler:
- 500 gr un
- 150 gr toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 125 gr margarin (tereyağ kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- Yarım kg toz şeker
Yapılışı:
- Toz şeker, sıvı yağ, margarin ve yumurtaya un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun.
- Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparıp yuvarlayın.
- Sütte bekletin, sütten alıp haşhaşa bulayın. (ortalarına fındık ya da fıstık koyabilirsiniz.)
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Şerbeti için su ve şekeri kaynatın.
- Ilık şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti gezdirin, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder