9 Ocak 2012 Pazartesi

Lahana Salatası


Lahana salatasına geçmeden önce sizlerle bu mini davet sofrasını paylaşmak istiyorum. Davet dediğime bakmayın davetliler ben ve eşimdi :) Aslında sofrada özel bir yemek yok, tarifini vereceğim salata da çok zor ya da değişik bir salata değil. Ama bu yazıyı yazma sebebim sizlere de ilham vermek. Şöyle ki çoğu zaman misafirlerimiz için özenerek sofra kuruyor, yemek hazırlıyoruz. Ama kendimiz için özel bir gün değilse ya da geniş bir zamanımız yoksa bu pek mümkün olmuyor. Bizde de durum böyle, hafta içi çalıştığımız için kahvaltılar alelacele, akşam yemeğinde de pratik yemekler... Bu kez hafta içi yine iş dönüşü olmasına rağmen güzel bir sofra kurmak istedim; misafirlerimiz için kullandığım yemek takımımızı, kadehlerimizi vs çıkardım. Yemeğimiz de akşamımız da keyifli geçti, ara sıra rutinin dışına çıkmak, kendimize ve sevdiklerimize biraz daha özen göstermek iyi oluyormuş :)


Yemek için neler hazırladığıma gelince sabah işe giderken buruşmaya başlamış meyveler gözüme takılınca hemen elma ve kırmızı erikleri doğrayıp biraz tarçın ve zencefil ilavesi ile kaynamaya bırakmıştım. Ben kahvaltı yapıncaya kadar mis gibi kokan komposto hazırdı. 

Ana yemek olarak en pratik seçenekler pirinç pilavı ve ızgarada et. Onlar pişerken de patates püresi ve lahana salatasını hazırladım. Patates püresi için patatesleri haşlamak yerine mikrodalgada pişirdim, böylece epey zaman kazanmış oldum. Patates suda haşlanmış halinden daha lezzetli oluyor. Püreyi hazırlarken sütü de ısıtarak eklemenizi öneririm.


Lahana salatasına gelince, lahana sarmasından kalan lahanaları değerlendirmek için yaptım. Bazı fastfood yiyeceklerin yanında ikram edilen coleslaw salatasından ilham aldım, tabii benim yaptığım orijinali değil.


Nasıl yaptığıma gelince, 1 tane havucu rendeledim, birkaç yaprak lahanayı da havuçlara yakın boyda doğradım. Mayonez, yoğurt, tuz, çok az sirke ve limon suyunu çırparak hazırladığım sosu ilave edip karıştırdım. Et yemeklerinin yanına yakışan pratik bir salata. Damak tadınıza göre ilaveler yapabilirsiniz. Mesela kuzenim kornişon turşu ve ceviz ilavesiyle denediğini söylemişti.

Tatlıyı da hazır aldım, o kadarcık olsun değil mi? :) Kadayıfın fındıklı haline Giresun kadayıfı denildiğini de böylece öğrenmiş oldum, siz duymuş muydunuz Giresun kadayıfını?

Bu yazım tariften çok sohbet içeriyor, umarım sizlere fikir verici olmuştur :)

0 yorum:

Yorum Gönder