28 Ocak 2012 Cumartesi

Hindistan Cevizli Toplar


Bu tarifi geçen yaz teyzem anlatmıştı bana, sohbet esnasında hemen not almış deneme fırsatı bulamamıştım. annemin çay daveti için pratik ve değişik bir tarif düşünürken aklıma geldi. iyi ki de denemişim. Gerçekten çok kısa sürede hazırlanıyor ve bir o kadar da lezzetli oluyor. Çay davetlerinizde kesinlikle ilgi görecek ve sizi mahçup etmeyecek bir tarif. 


Malzemeler: (Yaklaşık 40 adet)
  • 1 kutu krema (200 gr.)
  • 1 su bardağı süt tozu
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı hindistan cevizi (bir kısmını üzeri için ayırın)
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık

Yapılışı:
  • Bütün malzemeler katıştırılır.
  • Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirilir. (bu arada katılaşıyor)
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp hindistan cevizine bulanır. (ben çikolata kapsüllerine koyup servis ettim)
Not:
  • Bana tattığımda şeker miktarı biraz az geldiği için biraz daha ekledim siz de tadıp damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Hemen tüketmeyecekseniz içinde krema olduğu için üzeri kapalı olarak buzdolabında saklamanızı öneririm.(ben de bir gün önceden hazırlayıp dolapta bekletmiştim)

0 yorum:

Yorum Gönder