5 Haziran 2010 Cumartesi

Alabalık Tava


Yağmurlu ve kasvetli bir İzmir'den merhabalar :) Hafta içi ve çalışırken havanın böyle yağışlı ve kapalı olması çok etkilemiyor da hafta sonunda daha iç sıkıcı oluyor sanki. Neyse efendim madem evdeyiz yemek yapalım, yemek yiyelim, yaşasın yemek :) Bugün de Melike'nin bir tarifiyle karşınızdayım. Melikecim bizler için alabalık hazırlamış, bu balıklar taa Trabzon'dan gelmiş, mısır unu da öyle. Lezzetini siz tahmin edin artık :) Melike'ye tarif için teşekkür ediyor, herkese güzel bir hafta sonu diliyorum... 

Malzemeler:
  • Alabalık
  • Tuz
  • Mısır unu
  • Sıvı yağ
Yapılışı:
  • Balıklar ayıklanır, fleto haline getirilir. (fletoyu balıkçıya hazırlatabilirsiniz ya da baş, kuyruk ve kılçığı çıkararak kendiniz de hazırlayabilirsiniz.)
  • yıkanır ve biraz suyunun süzülmesi beklenir.
  • Her iki tarafı tuzlanır.
  • Mısır ununa batırılıp kızgın yağda her iki tarafı da kızartılır.
Öneri:
  • Sıvı yağ ile tereyağını karıştırarak da kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder