18 Haziran 2010 Cuma

Dayımlarda Akşam Yemeği

Geçen hafta sonu anneannemler, teyzemler ve annemlerden oluşan kalabalık bir grup halinde dayımlarda toplandık :) Çok becerikli ve eli lezzetli bir hatun olan yengem her zamanki gibi nefis lezzetler hazırlamıştı :) Doğma büyüme İzmirli olan yengem Ege yemeklerini çok iyi bilir ve çok da güzel yapar. Onunla daha sık görüşme imkanımız olsa blogdaki Ege yemekleri daha çok çeşitlenirdi eminim... Bu konuda sevgili kuzenim Selçuk'tan bir söz aldım, annesi Ege'ye ait yöresel bir yemek yaptığında fotoğrafını çekip, tarifini alıp bana gönderecek, ben de sizlerle paylaşacağım :) Selçuk'un bu sözünü de buraya yazıyorum ki unutmasın :) Bu arada Selçuk'un profesyonel bir fotoğraf makinesi ve fotoğrafçılık konusunda epey bilgi ve tecrübesi var, o yüzden  ona güveniyorum :) 

Dayım ve yengeme bizi evlerinde ağırladıkları için çok teşekkür ediyor, yeni evlerinde ve yeni işlerinde çok mutlu olmalarını diliyorum :)
 
Menüdeki harika lezzetlere gelince:

Zeytinyağlı Biber ve Patlıcan Dolması
Dolma çok lezzetliydi, sizler için tarif istedim ama yengem ölçülerle yapmadığı için ne yazık ki tarif veremiyorum...
Semizotu Salatası
Ben semizotunu hep yoğurtla karıştırarak salata hazırlıyordum, yengem çoban salataya semizotu doğrayarak hazırlamış, bir de içinde kendi ürettikleri zeytinlerden yapılan zeytinyağı olunca lezzetini tahmin edersiniz...
Yoğurtlu Pancar
Ben yoğurtlu pancarı hep haşlayıp rendeleyip yoğurtla karıştırarak yapıyordum, yengem haşladıktan sonra doğramış biraz sıvıyağ ve soğanı kavurduktan sonra pancarları da eklemiş ve daha sonra yoğurtlamış. Bu şekilde de harika oluyor, kesinlikle deneyeceğim, size de tavsiye ederim.
Pancar Turşusu
Yengem pancarı haşladıktan sonra bir kısmını yukarda anlattığım şekildehazırlamış bir kısmını ise doğradıktan sonra sirke, tuz ve pancarın haşlama suyundan ekleyerek turşu hazırlamış.
Soslu Tavuk ve Pirinç Pilavı
Tavuğu ise yoğurt, salça, soğan, sarımsak rendesi, zeytinyağı, kekik ve baharatlarla marine ettikten sonra teflon tavada önce harlı sonra kısık ateşte (önce kapağı kapalı kızarma aşamasında açık olarak) pişirmiş, ızgara lezzetindeydi.
Aileyle beraber geçirilen saatlere bir de böyle güzel lezzetlerin eşlik etmesinden daha güzel ne olabilir ki... Hepinize ailenizle ve sevdiklerinizle geçireceğiniz çok güzel bir hafta sonu diliyorum...

0 yorum:

Yorum Gönder