Bu kurabiyeyi yıllar önce bir arkadaşımda yemiş ve yer yemez vurulmuş hemen tarif arayışına girişmiştim. O zamandan beri de çok kez yaptım .Kavrulmuş susam harika bir tat veriyor, kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye. Mutlaka deneyin :)
Müge'cimle sohbet ederken onun da aynı kurbiyeyi yapıp blogunda yayınladığını öğrendim, ben gözden kaçırmışım nasılsa. Müge'cim de bu kurabiyeden övgüyle bahsediyor, onun tarifine de bakmak isterseniz şuraya bir tık.
Yiyen herkesin tarif istediği çok değişik bir kurabiye oluyor, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Ben şimdi kalan son kurabiyeyi yemeye gidiyorum :)
Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı şeker (1 çay bardağı)
- 125 gr. yumuşak margarin ya da tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı susam
- 1/2 su bardağı iri parçalanmış ceviz, fındık ya da fıstık
- 2-2,5 su bardağı un
- Susam ve ceviz, fındık ya da fıstığı teflon bir tavada yağ eklemeden rengi dönene kadar kavurun, bir yanda soğusun.
- Şeker ve yumuşak margarini karıştırın.
- Ardından sıvı yağı, susam ve cevizi ekleyin.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun.
- İstediğiniz şekli verin, tepsiye dizin ve 170-180 derecede yaklaşık 30 dakika üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz.
Öneri ve notlar:
- Ben bütün kurabiyelerimde tereyağı kullanıyorum, margarin yerine tavsiye ederim. Hem tereyağının margarine göre daha az zararlı olduğunu düşündüğümden hem de lezzette katkısından dolayı.
- Kurabiyede yumurta ve kabartma tozu yok, unuttuğumu sanmayın :) Vanilya da yok susamın aroması yetiyor.
- Ben hep kurabiyelere ekleyeceğim fındık, ceviz vs.yi kavurarak ekliyorum hoş bir aroması oluyor.
- Yoğururken toparlanmayacakmış gibi geliyor, normaldir nerde hata yaptım diye ümitsizliğe kapılmayın :)
- Narin bir kurabiye fırından çıkar çıkmaz dokunursanız dağılır, soğuduktan sonra servis edeceğiniz tabağa alın.
0 yorum:
Yorum Gönder