Çorba daha çok kışın aradığımız bir yemek belki ama ben her mevsim yemeyi seviyorum. Özellikle hastaysam, boğazım filan ağrıyorsa bol limon suyu eklenmiş domatesli şehriye çorbası , sebzeli şehriye çorbası ya da tavuklu şehriye çorbası vazgeçilmezdir benim için. Bu çorba da son derece pratik. Çoğu kişinin bildiği bir tarif olmakla birlikte hatırlatmak için yazmak istedim. Bu çorbayı en son 4-5 yıl önce yaptığım düşünülürse bu hatırlatma asıl bana olacak :) Arşivde gezerken aklıma gelir de arada yaparım :)
- 1-2 adet yeşil biber
- 1-2 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağ ya da sıvıyağ
- Yaklaşık 5 su bardağı su (tavuk suyu kullanacaksanız su miktarını azaltın)
- Tavuk suyu ya da bulyon
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- 1 tutam maydanoz
- Ufak ufak doğradığınız biberleri yağla birlikte 1-2 dakika kavurun.
- Ardından rendelediğiniz domatesleri ekleyin, suyunu çekene kadar kavurun.
- Üzerine 4-5 bardak su ekleyin
- Su kaynadıktan sonra arpa şehriyeyi ekleyin, tuzunu, karabiberini ayarlayın (bulyon kullanacaksanız bu aşamada ekleyin, bulyondaki tuz miktarını da hesaba katın)
- Şehriyeler yumuşayana kadar arada sırada karıştırarak pişirin.
- İnmeye yakın naneyi ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyin, karıştırıp ocağı kapatın.
- Yanında limonla birlikte servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder