İşten geldiniz yorgunsunuz ya da evdeydiniz ama yoğun bir gün geçirdiniz ve yemeği de kahvaltıyla veya ekmek arası birşeyle geçiştirmek istemiyorsunuz... İşte bu tarif tam size göre hem yaparken fazla zaman ve emek harcamayacak hem de lezzetli bir yemek yiyebileceksiniz.
- 1 adet soğan
- 3-4 adet sarımsak (ben taze sarımsak kullandım)
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 2 kutu ton balığı
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 paket makarna (ben fiyonk kullandım)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik, nane, fesleğen (istenirse)
- Makarnalar tuzlu suda istenen kıvamda haşlayın. (ben yumuşak sevdiğim için 15 dk haşlıyorum)
- Makarna haşlanırken öte yanda sosunu hazırlamaya başlayın, bunun için bir tavaya zeytinyağını ekleyin.
- Yağ biraz ısındıktan sonra önce yemeklik doğranmış soğanları, ardından sarımsak ve biberleri ekleyin, arada karıştırarak kavurun.
- Ardından rendelenmiş ya da ufak ufak doğranmış domatesleri ekleyin, biraz suyunu çekene kadar kavurun.
- Yağını süzdürdüğünüz ton balıklarını ekleyin. (balıkları ekledikten sonra ben dağılmaması için kaşıkla değil tavayı sallayarak karıştırıyorum)
- Tuzu ve istediğiniz baharatları ekleyerek sosunuzu tadlandırın (ben özellikle fesleğen ve kekiğin makarnaya çok yakıştığını düşünüyorum)
- Haşladığınız ve suyunu süzdüğünüz makarnaları da ekleyin, sosla bütünleşmesi için 1-2 kez karıştırdıktan sonra yemeğimiz servise hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder