2 Haziran 2010 Çarşamba

Mor Lahana Salatası/Turşusu


Bir önceki yazıda Melike'nin sofrasından bahsetmiştim. Bu sofradan önce mor lahana turşusunun tarifi geliyor...  Bu pratik lezzeti  turşu olarak da yiyebilirsiniz salatalarınızda da kullanabilirsiniz. Melike'ye tarif için teşekkürler ediyor, sizi tarifle başbaşa bırakıyorum :)


Malzemeler:
  • 1 adet orta büyüklükte kırmızı lahana
  • 2 adet limon
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • Tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
Yapılışı:
  • Lahanalar ince ince doğranır, kapaklı ve cam bir kaba alınır.
  • Üzerine 2 adet limonun suyu, 1/2 çay bardağı sirke ve biraz tuz eklenir.
  • Karıştırılır ve kapağı kapatılarak buzdolabında en az 5 gün bekletilir.
Notlar:
  • Lahanalar yumuşadığında servise hazırdır.
  • Buzdolabında 1 ay kadar saklanabilir.
  • Tek başına turşu olarak tüketilebileceği gibi yanında havuç, mısır vs ile salatada da sunulabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder