16 Haziran 2010 Çarşamba

Çıtır Balık


Balığı sevdiğimi artık biliyorsunuz :) Balık yemekleri arşivindeki hızlı ilerlemeden de belli oluyor :)  Bu balığın tarifi çıtır tavuğun balıklı versiyonu aslında :) Filetoyu hazır alırsanız yemeği hazırlamak çok kısa sürüyor ve oldukça lezzetli oluyor. Kılçık olmadığı için yemesi de kolay. Bu açıdan çocuklar için de uygun ve onların sevebileceği bir yemek :)


Malzemeler:
  • Balık fileto (ben levrek kullandım)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Mısır unu, galeta unu ya da pane harcı
  • Sarımsak (isteğe bağlı)
  • Yumurta
  • Un
  • Sıvı yağ
Yapılışı:
  • Balığı fileto olarak hazırlatın ya da kendiniz hazırlayın. Ben kendim hazırladım ama epey uğraştım hazırlatmak daha iyi :) Balığın fleto olarak hazırlanış aşamalarını resimlerle görmek için tıklayın. )
  • Yıkanıp suyu süzülen balıkların her iki tarafına tuz ve karabiber serpilir.
  • Ezilen sarımsaklar çırpılan yumurtalarla karıştırılır.
  • Balıklar önce una, sonra yumurtaya en son da galeta unu, mısır unu ya da pane harcına batırılarak kızgın sıvı yağda her iki tarafı da çevrilerek kızartılır.
Not:

  • Ben ağır olmaması için un ve yumurta kısmını atlayarak sadece galeta ununa bulayıp az yağlı teflon tavada kızarttım. Yukardaki hali biraz daha ağır belki ama daha lezzetli tabi :)
  • Balığı fileto yaptıktan sonra dilim dilim kesip yukardaki işlemi yapıp köfte görünümünde çıtır balıklar elde edebilirsiniz.
  • Mezgit, çipura gibi farklı balıklarla da deneyebilirsiniz.
  • Benzer şekilde hazırlanan Melikeciğimin alabalık tarifine de bir göz atabilirsiniz :)

0 yorum:

Yorum Gönder