Balığı sevdiğimi artık biliyorsunuz :) Balık yemekleri arşivindeki hızlı ilerlemeden de belli oluyor :) Bu balığın tarifi çıtır tavuğun balıklı versiyonu aslında :) Filetoyu hazır alırsanız yemeği hazırlamak çok kısa sürüyor ve oldukça lezzetli oluyor. Kılçık olmadığı için yemesi de kolay. Bu açıdan çocuklar için de uygun ve onların sevebileceği bir yemek :)
Malzemeler:
- Balık fileto (ben levrek kullandım)
- Tuz
- Karabiber
- Mısır unu, galeta unu ya da pane harcı
- Sarımsak (isteğe bağlı)
- Yumurta
- Un
- Sıvı yağ
Yapılışı:
- Balığı fileto olarak hazırlatın ya da kendiniz hazırlayın. Ben kendim hazırladım ama epey uğraştım hazırlatmak daha iyi :) Balığın fleto olarak hazırlanış aşamalarını resimlerle görmek için tıklayın. )
- Yıkanıp suyu süzülen balıkların her iki tarafına tuz ve karabiber serpilir.
- Ezilen sarımsaklar çırpılan yumurtalarla karıştırılır.
- Balıklar önce una, sonra yumurtaya en son da galeta unu, mısır unu ya da pane harcına batırılarak kızgın sıvı yağda her iki tarafı da çevrilerek kızartılır.
Not:
- Ben ağır olmaması için un ve yumurta kısmını atlayarak sadece galeta ununa bulayıp az yağlı teflon tavada kızarttım. Yukardaki hali biraz daha ağır belki ama daha lezzetli tabi :)
- Balığı fileto yaptıktan sonra dilim dilim kesip yukardaki işlemi yapıp köfte görünümünde çıtır balıklar elde edebilirsiniz.
- Mezgit, çipura gibi farklı balıklarla da deneyebilirsiniz.
- Benzer şekilde hazırlanan Melikeciğimin alabalık tarifine de bir göz atabilirsiniz :)
0 yorum:
Yorum Gönder