3 Haziran 2010 Perşembe

Şekerpare 2



Melike'nin sofrasından tariflere devam... Bugün de şekerparenin tarifini paylaşacağım sizlerle. Her yiyenin tarif aldığı harika bir lezzet. Çok fazla şerbetli tatlılarla aram olmamasına rağmen ben bile severek yiyorum. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim :)

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı irmik
  • 100 gr yumuşak margarin ya da tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3/4 çay bardağı sıvı yağ
  • 1çay kaşığı karbonat ya da 1/2 paket kabartma tozu (karbonat kullanırken kokmaması ve daha iyi kabartması için üzerine birkaç damla limon sıkın)
  • 1 çimdik tuz
  • Aldığı kadar un
Şerbeti:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
  • Soğuması için önce tatlının şerbeti hazırlanır.
  • Birebir ölçülerdeki şeker ve su kaynadıktan sonra limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Hamuru için, şeker, yumurta, irmik, yumuşak margarin, yoğurt ve sıvı yağı karıştırılır.
  • Ardından yavaş yavaş un, tuz ve kabartma tozunu eklenir.
  • Ele yapışmayan, çok sert de olmayan bir hamur elde edilir.
  • İstenen biçimde şekillendirilip tepsiye dizilir.
  • 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Şekerpareler piştikten sonra 3-5 dakika ilk sıcaklığının çıkması beklenir.
  • Ardından sıcak olan tatlımıza soğumuş olan şerbet dökülür.
Öneriler:
  • Seviyorsanız hamuruna hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.
  • Yuvarlak şekil verip ortasına fındık ya da badem yerleştirerek klasik görünümlü şekerpareler yapabileceğiniz gibi elinizle ya da kurabiye kalıplarıyla farklı şekiller de verebilirsiniz.
  • Şerbeti döktükten sonra üzerini kapatmayın çok yumuşak olur.
  • Şekerpareyi ve diğer şerbetli tatlıları buzdolabına koymayın, oda sıcaklığında tutun.

0 yorum:

Yorum Gönder