17 Haziran 2010 Perşembe

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak

 
Tam bir yaz yemeği... Sıcaklardan bunalıp iştahı olmayanlar için... Ya da iştahı olup diyette olan sağlıklı ve az kalorili şeyler yemek isteyenler için ideal bir tarif... Zeytinyağlı kabak yemeğini hepimiz biliriz. Peki Ege usulünün bundan farkı nedir? Bu tarifin klasik kabak yemeğinden iki farkı var, biri içine pirinç ya da bulgur eklenmemesi, diğeri ise bütün malzemelerin çiğden konması. Soğanı filan kavurmakla uğraşmıyoruz yani, aynı zamanda pratik :) Pratik, sağlıklı, az kalorili ve lezzetli daha ne olsun :)

 

 
Malzemeler:
  • 3-4 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmzı biber
  • 1-2 adet domates
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber, kekik, nane (isteğe bağlı)
Yapılışı:

 

 

   
  • Kabaklar yıkandıktan sonra halka halka doğranır, (çok ince olmayacak şekilde), tencereye alınır.
  • Kabakların üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğan, yemeklik doğranmış sarımsak ve biberler eklenir.

 

  • En üste de kabuğu soyulmuş domatesler ufak ufak doğranır.
  • Tuz, istenen baharartlar ve zeytinyağı ilave edilip kapağı kapatılır.
  • Kısık ateşte hiç karıştırmadan (kabakların ezilmemesi için) kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. (tavayı hafif sallayarak karıştırabilirsiniz.)

Not:
  • Servisten önce hafifçe bir kez karıştırmak yeterli.
  • Yanında mutlaka yoğurtla (tercihen sarımsaklı) ikram etmenizi öneririm.)
  • Su eklemenize gerek yok kısık ateşte domatesin ve kabağın suyu yeterli oluyor, böylece daha lezzetli oluyor.
  • Ocağı kapattıktan sonra yemeğe dereotu da ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder