Kumpir sever misiniz? Biz içinde patates olan her şeyi sevdiğimiz gibi kumpiri de çok severiz. Çoğunlukla dışarda yemeyi tercih etsek de ara sıra evde hazırladığımız da oluyor. Ben kumpirin üzerinde çok fazla meze çeşidi sevmiyorum tatları birbirine karışıyor ve patatesin tadını bastırıyor. O yüzden biz az malzeme kullandık, siz üst malzemesini damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz.
Hepinize güzel bir hafta sonu diler, kumpiri denemenizi tavsiye ederim :)
Malzemelerde ölçü vermiyorum kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.
- Kumpirlik iri patates
- Tuz
- Kaşar rendesi
- Tereyağ
Üstü için
- Haydari
- Mısır
- Biberli zeytin
- Sosis, suuck...
- Ketçap, mayonez
- Kapari, turşu vs.
Yapılışı:
- Pataesler yıkanır, kurulanır, birkaç yerinden bıçağın ucu ya da çatalla delinir, fırın ızgarasına dizilir. (biz 1-2 tanesini folyoyla kapladık kaplananın içi de dışıda yumuşak kalıyor haşlanmış patates gibi, dışı kaplanmayanın kabuk kısmı da közlenmiş gibi oluyor tercih sizin)
- Yaklaşık 45-50 dakika fırının en yüksek ayarında pişirilir. (pişme süresi fırınınıza göre değişebilir, bir çatal ya da bıçakla yumuşayıp yumuşamadığını arada kontrol etmekte fayda var.)
- Patatesler pişerken kullanacağınız iç malzemeyi hazırlayın.
- Patatesler pişip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bıçakla üzerinden bir kapak açılır.
- İçine damak tadınıza uygun miktarda tuz, tereyağı ve kaşar rendesi eklenir ve karıştırılır. (kaşıkla patatesin içini bir kaba alıp bu malzemeleri ekleyip iyice karıştırdıktan sonra tekrar patatese doldurabilirsiniz, karıştırmakta zorlanırsanız bu şekilde de deneyebilirsiniz.)
- Daha sonra üst malzemelerinizi dilediğiniz şekilde üzerine ekleyin ve afiyetle kendi yaptığınız kumpiri yiyin :)
0 yorum:
Yorum Gönder