Bu salatayı ara sıra annem de ben de yapıyorduk ama hiç yengemin salatası kadar lezzetli olmuyordu :) Yengeme iftara gittiğimizde bu salatayı göünce atladığımız bir şey mi var diye tekrar tarifini sordum, yengem için son derece basit, tarife ile gerek olmayan bir salata... Püf noktasını dayımdan öğrendik :) Meğer lezzetin bütün sırrı sosuna eklenen sarımsaktaymış :) Hissedilmeyecek kadar az ama aroma vermeye yeterli... O yüzden bu salatayı mutlaka sarımsakla denemenizi öneririm, lezzetinin çok fark etiğini göreceksiniz, hele bir de semizotlarınız tazeyse... Bu salata her yaptığımızda yanındaki tüm uğraştırıcı salata ve mezelerin arasından sıyrılıp en çok ilgi gören ve en çabuk biten ve en çok iltifatı toplayan salata olmayı başarıyor...
Malzemeler:
- 1/ 2 bağ semizotu
- 1-2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet biber
- 1 adet salatalık
Sosu:
- Sarımsak
- Limon
- Sızma zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Semizotunun yaprk kısımları elle koparılır, diğer salata malzemeleri doğranır.
- Karıştılırılıp salata kabına alınır.
- Diğer yanda ezilmiş sarımsak, tuz, limon ve zeytinyağı ile hazırlanan sos servise yakın salataya dökülür.
Not:
- Salatanın iç malzemesine damak tadınıza göre eklemeler yapabiliriniz.
- Salatanın üzerini mısır, kapari, biberli yeşil zeytin vs ile süsleyebilirsiniz.
- Salatanın sosunu önceden hazırlayıp bekletirseniz sarımsağın aroması yağa da geçer ve daha lezzetli olur. (Salatanın solmaması için sosu erken dökmeyin)
0 yorum:
Yorum Gönder