Hep söylediğim gibi en sevdiğim hamur işlerinden biri kek. Sabah kahvaltıda sütle, öğleden sonra çayın yanında akşam yemekten sonra da tatlı niyetine yiyebilirim :) Hal böyle olunca sık sık farklı tariflerle kek pişiyor bizim evde. Bu kek de içindeki nişastanın etkisiyle pastanelerde satılan kekler gibi oluyor. Dokusu pudingli keke benziyor. Sade, kakaolu ya da farklı iç malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Sıvı yağ ve süt, ardından da kuru malzemeler (elenerek) eklenir.
- İstenirse içine üzüm, ceviz gibi malzemeler katılır.
- Yağlanmış kalıba dökülür ve 170 derecede pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder