Bir anne yemeği daha... Fazla söze gerek var mı, tabi ki çok lezzetliydi... Normal kabak dolması bana biraz yavan gelir, o yüzden bu tombul kabakların dolmasını daha çok seviyorum. Aslında anneciğim bunu yapalı epey oldu, o ara tarif yoğunluğudan yayınlayamadım sonra da zamanı geçti diye yazmadım. Ama geçen hafta pazarda yine bu kabaklardan görünce demek ki hala bulunabiliyor en iyisi yazayım dedim :)
Malzemeler:
- 1/2 kilo tombul kabak
- 100-150 gr kıyma
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 1-2 adet domates (ya da 1 yemek kaşığı kadar salça)
- Taze ya da kuru nane
- Maydanoz, dereotu
- Tuz
- İstenen baharartlar
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- Su
Yapılışı:
- Kabakları yıkadıktan sonra üzerinden kapak kesin.
- İçlerini oyun (kalan içi kacurup sarımsaklı yoğurtla nefis bir meze yapabilirsiniz.), biraz tuz ekleyin.
- İç harcı için soğanı ince ince doğrayın, yıkanıp süzülmüş pirinci, kıymayı, rendelenmiş domatesi, doğranmış yeşillikleri, zeytinyağını, tuz ve baharatları ekleyin, karıştırın.
- Dolmaların içine bu harcı paylaştırın, tencereye dizin.
- Üzerine kesilen kapakları yerleştirin ve salçayı suyla ezerek hazırladığınız sosu dökün.
- Orta ateşte pişirin.
Not:
- Annem bazen kıyma yerine minik doğranmış tavukla da yapıyor bu dolmayı.
- İç malzemeniz kalırsa domates, kırmızı biber gibi evinizdeki diğer sebzelerle değerlendirebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder