1 Eylül 2010 Çarşamba

Yörük Çorbası



Yengemin iftar sofrasındaki tariflere devam ediyorum. Erişte ve yeşil mercimekli çorbayı daha önce denemiştim, ancak nohutlusunu ilk kez içtim. Ramazan dolayısıyla her gün sofralarımızda çorbaya yer veriyoruz. Bir süre sonra aynı çorbalar tekrarlanmaya başlıyor. Siz de farklı bir çorba denemek isterseniz tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Su
  • Tuz
  • Nane (isteğe bağlı)
Yapılışı:
  • Yağ ve un kavrulur, ardından salça eklenir biraz daha kavrulur.
  • Önce çok az soğuk su, ardından sıcak su eklenir (unun topaklanmaması için)
  • Su kaynayınca içine haşlanmış nohut ve erişte atılır. (erişte ev yapımı olursa hem kolay pişer hem de daha lezzetli olur) (erişteler pişmeye başladığında su miktarı az gelirse tekrar sıcak su ekleyebilisiniz)
  • Erişte piştiğinde çorba servise hazırdır.
  • İsteyen nane de ekleyebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder