30 Eylül 2010 Perşembe

Domatesli Bulgur Pilavı


Her zaman bulgur pilavımın çok lezzetli olduğu söylenir :) Nedeni nedir bilmiyorum ama yaptığım gibi yazdım tarifi de.. Sanırım sevdiğim bir yemek olduğu için özenerek yapıyorum sırrı da bu :) Bulgur pilavını sade sevmiyorum, salçayla da... Sadece bol domatesli, soğanlı... hali hoşuma gidiyor. Peki siziz favoriniz hangisi?
Yanına yoğurt ve turşu olsun başka da bir şey istemem :)
 
Malzemeler:
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 adet domates
  • Tuz
  • Baharat (nane, karabier vs.)
  • Tavuk suyu ya da bulyon
  • Su

Yapılışı:

  • Soğanı ince ince doğrayın sıvı yağda kavurun.
  • Biraz kavurduktan sonra sarımsak ve biberleri ekleyin, soluncaya kadar kavurun.
  • Bulguru ekleyin, 1-2 kez karıştırdıktan sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  • Domatesleri de kavurduktan sonra tuz, baharat, tavuk suyu ve suyunu da ekleyin kısık ateşte pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder