Her zaman bulgur pilavımın çok lezzetli olduğu söylenir :) Nedeni nedir bilmiyorum ama yaptığım gibi yazdım tarifi de.. Sanırım sevdiğim bir yemek olduğu için özenerek yapıyorum sırrı da bu :) Bulgur pilavını sade sevmiyorum, salçayla da... Sadece bol domatesli, soğanlı... hali hoşuma gidiyor. Peki siziz favoriniz hangisi?
Yanına yoğurt ve turşu olsun başka da bir şey istemem :)
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1-2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2-3 adet domates
- Tuz
- Baharat (nane, karabier vs.)
- Tavuk suyu ya da bulyon
- Su
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın sıvı yağda kavurun.
- Biraz kavurduktan sonra sarımsak ve biberleri ekleyin, soluncaya kadar kavurun.
- Bulguru ekleyin, 1-2 kez karıştırdıktan sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin.
- Domatesleri de kavurduktan sonra tuz, baharat, tavuk suyu ve suyunu da ekleyin kısık ateşte pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder